Knjiga-URHPred kratkim je ob podpori sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj izšla knjiga Voditelj potapljanja.

 

Avtor tega za slovensko potapljanje zelo pomembnega dela Igor Urh je dolgoletni predsednik Komiteja za izobraževanje pri Slovenski potapljaški zvezi (SPZ). Že več desetletij vodi CMAS komisijo za izobraževanje, ki je najštevilčnejša šola v SPZ-ju in najstarejša potapljaška šola na svetu, katere ustanovitelj je legendarni Jacques-Yves Cousteau. Podobno legendarno vlogo si je na področju izobraževanja v Sloveniji ustvaril tudi Igor Urh. Je gonilna sila izobraževanja potapljačev in potapljaških inštruktorjev. Podpisal se je pod kar nekaj del – prva Pravila potapljačev v Sloveniji PRAPOS, dva CMAS učbenika za začetni in nadaljevalni potapljaški tečaj ter veliko strokovnih člankov. Pri izobraževanju potapljačev ne pristaja na vedno bolj pogoste bližnjice, temveč se odlikuje po načelni skrbi za čim višji nivo znanja in s tem povezane varnosti potapljačev.

 

Voditelj potapljanja je po eni strani krovni učbenik za najvišje potapljaške kategorije, hkrati pa tudi zanimivo in poučno branje za slehernega potapljača. Igor Urh je Sloveniji ponovno zagotovil pomembno mesto na potapljaškem zemljevidu sveta. Tudi mnoge večje države se namreč ne morejo ponašati s tako pomembnim in celovitim avtorskim delom s področja potapljanja v lastnem jeziku.

 

Knjigo toplo priporočamo vsem potapljačem, tako začetnikom, ki si želijo pridobiti čim več novih znanj, kakor izkušenim potapljačem, ki ob njej svoje znanje lahko obnovijo in poglobijo. Pričujoče delo je pomemben vir informacij in potapljaških znanj, hkrati pa naj postane tudi motivacija k nadaljnjemu izobraževanju in usposabljanju; tako formalnemu na tečajih, še bolj pa neformalnemu izobraževanju preko ponovitev teorije potapljanja pred vsako potapljaško sezono, ki bo z več znanja tudi bolj varna.

 

Knjigo bomo v Potapljaču vsebinsko predstavili s kratkimi odlomki ali povzetki vsebin, ki so zanimive za širši krog bralcev.

 

Informacije in naročila na racun@spz.si.

Povezane slike: