Potapljaško društvo Oceanik iz Kopra vabi na 7. čistilno akcijo “Čisto morje-naš ponos”, ki se bo odvijala v soboto 29.8.2015 v Kopru.

 

Vabilo k sodelovanju pri tradicionalni čistilni akciji »Čisto morje – naš ponos«

Spoštovani,

V soboto, dne 29. 08. 2015, PD Oceanik organizira že 7. tradicionalno podvodno čistilno akcijo v Kopru na zunanji strani pomola v Kopru (Ukmarjev trg), razširjeno z delavnicami in predavanji o življenju v morju in ohranjanju njegove čistoče. Poseben kotiček smo namenili tudi našim najmlajšim.

Namen akcije je počistiti kar je očem skrito pod gladino morja in širši javnosti pokazati, da lahko v veliki meri tudi sami pripomoremo k varovanju okolja ter pomagamo ohraniti lepoto in zdrav videz morja, na katerega smo vsi zelo ponosni. V podvodno čistilno akcijo bomo vključili tudi potapljače drugih potapljaških društev, nekaj iz svojega področja pa bodo na kopnem predstavili SVOM (služba za varovanje slovenskega morja), Morska biološka postaja Piran in Akvarij v Piranu.

Program bo zanimiv tudi za »nepotapljače«, zato bomo veseli, če se dogodku pridružijo tudi vaši družinski člani.

Program bo zanimiv tudi za »nepotapljače«, zato bomo veseli, če se dogodku pridružijo tudi vaši družinski člani.

Udeleženci akcije bodo imeli, na dan akcije, tudi možnost nakupa potapljaške opreme v trgovini Oceanik v Izoli (http://www.oceanik-trgovina.si/) s 30% popusta na vse izdelke po rednikh cenah.

PLAN:

  • od 9:00 do 10:00 sprejem in prijava udeležencev
  • od 10:00 do 15:00 čiščenje s spremljajočimi delavnicami in predavanji na kopnem
  • od 15:00 kosilo in zabava v prostorih društva

Prosimo, da do 25. 08. 2015 potrdite vašo udeležbo na e-mail: info@klub-oceanik.si ali na št. 041/854 118 David, 040/430 663 Mojca, 040/862 909 Metka.

Vljudno naprošamo, da s seboj prinesete:

– polne jeklenke,

– dokumente

– dobro voljo.

Udeležba pri akciji je na lastno odgovornost.

Prisrčno vabljeni!

Predsednik društva

David Verlič

 

 

Povezane slike: