V ponedeljek se je v mestu Cagliari na Sardiniji, Italija, začelo 5. evropsko prvenstvo v prostem potapljanju v bazenskih disciplinah. Včeraj je prvič nastopil naš Andrej Ropret in v statiki dosegel čas 7 minut in 22 sekund. To je dober rezultat pred dinamično apneo v naslednjih dveh dneh, za katero se je Andrej več pripravljal. Zmagal je Hrvat Goran Čolak, ki je za dve sekudni zgrešil 10 minut! V žensi konkurenci je zmagala Avstrijka Veronika Dittes s svetovnim rekordom 8:53:15.
Goran Čolak je dan prej postavil CMAS svetovni rekord v dinamiki brez plavuti s 205,97 metrov. 2. mesto je zasedel še en Hrvat – Vanja Peles s 194,55 metri. Boj za bron pa je bil vznemirljiv, saj je Italijan Luciano Morelli za le 46 cm premagal aktualnega svetovnega prvaka Olivierja Eluja iz Francije.
Med ženskami je zmagala Danka Anette Rafen Ottzen s 158,76 metri pred svetovno prvakinjo Italijanko Alessio Zecchini s 156,95 metri. Tudi v ženski konkurenci je bil boj za bron tesen -srečnejša pa je bila Rusinja Natalia Ovodova, ki je za 20 cm prehitela Italijanko Livio Bregonzio.

Tekmovanja lahko spremljate v živo na https://livestream.com/FIPSAS

Povezane slike: