Le še nekaj dni nas loči do začetka 16. CMAS svetovnega prvenstva v podvodni fotografiji. Letos bo tekmovanje potekalo v Mehiki v mestu La Paz, na področju Baja Sur California. Tekmovanje bo potekalo od 22.11. do 27.11.2017. Vsi, ki bi želeli tekmovanje spremljati lahko več informacij najdete na: https://jmescualogr.wixsite.com/cmas16wcflapaz2017 ali FB strani: https://www.facebook.com/PHOTO16WC.CMAS.FMAS/?ref=py_c

Slovensko ekipo bosta zastopala izkušena tekmovalca Hinko Šolinc kot fotograf in Mojca Šimnic Šolinc kot asistent in model. Oba tekmovalca se že vrsto let udeležujeta državnih, evropskih in svetovnih prvenstev. Na državnem nivoju se redno uvrščata med top 3, medtem ko na mednarodnih tekmovanjih posegata med top 10, a zaenkrat še brez medalje. Morda jima bodo letos zvezde bolj naklonjene in končno uspeta s prebojem med najboljše tudi na svetovnem nivoju. 

Udeležba reprezentance na takšnem tekmovanju je odraz dobrega dela slovenskih mentorjev in dokaz, da ima Slovenija podvodne fotografe, ki so sposobni posegati po najvišjih mestih. To smo v preteklosti že večkrat pokazali, saj se naši fantje redno vračajo z odličji z največjih mednarodnih tekmovanj in se uvršajo med najboljše tudi na najprestižnejših mednarodnih natečajih.

 

Povezane slike: