Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Politika zasebnosti

 

POLITIKA ZASEBNOSTI V SPZ

 

Ta dokument (Politika zasebnosti) ureja uporabo, zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih SLOVENSKA POTAPLJAŠKA ZVEZA, Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: SLOVENSKA POTAPLJAŠKA ZVEZA ali SPZ) pridobi od vas, ko postanete člani SPZ ali izberete, da želite prejemati novice, obvestila o novostih, informacije o naših storitvah / produktih in ostala (promocijska) sporočila. 

SLOVENSKA POTAPLJAŠKA ZVEZA (upravljavec podatkov) se zavzema za zaščito in spoštovanje vaše zasebnosti v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega Parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov) (v nadaljevanju: GDPR) in veljavnimi predpisi o varstvu podatkov (v nadaljevanju so GDPR in veljavni predpisi o varstvu osebnih podatkov skupaj poimenovani kot: zakonodaja).

 

Upravljalec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določa zakonodaja, je:  SLOVENSKA POTAPLJAŠKA ZVEZA, Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana, e-mail: spz@spz.si

 

Katere podatke obdelujemo

Obdelujemo sledeče podatke, v obsegu, kot smo jih prejeli: 

  1. ime in priimek, naslov stalnega bivališča
  2. naslov elektronske pošte
  3. številka/e telefona
  4. datum rojstva, starost
  5. vrste že opravljenih potapljaških tečajev, datum oprave tečajev, ime in priimek inštruktorja.

Če ste člani SPZ, obdelujemo vaše osebne podatke za sledeče namene:

Vaše osebne podatke obdelujemo za naslednje namene:

  • vodenje registra opravljenih potapljaških tečajev,
  • obveščanje članov SPZ o zadevah, ki se tičejo članstva v SPZ, SPZ same in dejavnostih SPZ,
  • pošiljanje revije Potapljač,
  • za druge z zakonom dovoljene namene.

Če niste člani SPZ, obdelujemo vaše osebne podatke za sledeče namene:

Vaše osebne podatke obdelujemo za naslednje namene:

  • pošiljanje novic, obvestil o novostih, informacij o naših storitvah / produktih in ostalih (promocijskih) sporočil;
  • pošiljanje revije Potapljač,
  • za druge z zakonom dovoljene namene.

 

Trženje

Kjer ste podali soglasje, vas lahko kontaktiramo (prek e-pošte, telefona, sporočil ali drugih dogovorjenih poti), da vas obvestimo o novostih,  izdelkih, storitvah ali ponudbah, za katere menimo, da vas zanimajo, ali da vam nudimo komercialne novosti.

 

Kdo obdeluje vaše podatke

Vaše osebne podatke obdeluje pooblaščena oseba SPZ.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov, če ste člani SPZ

Če ste članica ali član SPZ,  vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi članstva v SPZ in s tem na temelju člena 6 (1), (b) GDPR.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov, če niste člani SPZ

Če niste članica ali član SPZ, vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja, ki nam ga  posredujete ob prijavi na obveščanje za vse ali enega izmed zgoraj navedenih primerov, in s tem na temelju člena 6 (1), (a) GDPR.

 

Vaše pravice

Kadarkoli:

  • lahko zahtevate odjavo od prejemanja novic in obvestil s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu (po odjavi naših sporočil ne boste več prejemali, vaše podatke pa bomo izbrisali en mesec po odjavi). V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah SPZ. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan;
  • lahko zahtevate popravek svojih osebnih podatkov (s posredovanjem pisne zahteve na naslov SPZ);
  • lahko zahtevate trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas (s posredovanjem pisne zahteve na naslov SPZ – vaše podatke bomo izbrisali v petih dneh od prejema zahtevka);
  • lahko zahtevate izvoz in vpogled do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas (s posredovanjem pisne zahteve na naslov SPZ);
  • lahko zahtevate omejitev obdelave osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas (s posredovanjem pisne zahteve na naslov SPZ);
  • imate pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov (s posredovanjem pisne zahteve na naslov SPZ);
  • imate pravico do prenosljivost osebnih podatkov (s posredovanjem pisne zahteve na naslov SPZ);
  • imate pravico do vložitve pritožbe pri nadzornemu organu;
  • imate tudi druge pravice kot to določa zakonodaja.

Za dostop do vaših osebnih podatkov oziroma za izvrševanje vaših pravic, pišite na naslov: 

SLOVENSKA POTAPLJAŠKA ZVEZA, Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana ali  e-mail: spz@spz.si

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov, se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si).

 

Trajanje hrambe podatkov, če ste člani SPZ

Vaše osebne podatke bomo hranili največ 13 mesecev po prenehanju članstva v SPZ, razen če bomo morali hraniti podatke za daljše obdobje zaradi članskih, pravnih ali regulativnih zahtev, v kolikor nam to dovoljuje zakonodaja.

 

Trajanje hrambe podatkov, če niste člani SPZ

Vaše osebne podatke bomo hranili še 1 mesec po dnevu, ko prejmemo preklic vašega soglasja za obdelavo osebnih podatkov, razen če bomo morali hraniti podatke za daljše obdobje zaradi pravnih ali regulativnih zahtev, v kolikor nam to dovoljuje zakonodaja.

 

Način hrambe podatkov

Osebni podatki so shranjeni v elektronski ali fizični obliki (odvisno od oblike pridobljenega osebnega podatka). Osebni podatki so ustrezno tehnično zavarovani in dostop do njih ima le pooblaščena oseba SPZ.

 

Pravilnik o piškotkih

 

Kaj so piškotki in kako delujejo?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih obiskana spletna mesta pošljejo v vaš računalnik in shranijo v njem. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta brskalnik prebere piškotek in posreduje informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek. Če želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto.

 

Zakaj uporabljamo piškotke?

Na našem spletnem mestu uporabljamo piškotke, da vam lahko ponudimo optimalno izkušnjo pri obisku in izboljšamo spletno mesto. Uporabljamo izključno lastne analitične piškotke. Piškotke uporabljamo za podroben opis namenov uporabe piškotkov, npr. statistično poročanje o obisku in obiskovalcih spletnega mesta itd.

 

Kako lahko upravljam piškotke?

Če se ne strinjate z uporabo piškotkov na našem spletnem mestu, se lahko odjavite preko obrazca na naši strani (»Onemogoči piškotke«).

Možnosti za upravljanje piškotkov so na voljo tudi v spletnem brskalniku. Spletni brskalniki za onemogočanje piškotkov uporabljajo različne načine, ki jih običajno najdete v meniju Orodja ali Možnosti. Preberete lahko tudi Pomoč v brskalniku. Več o možnostih upravljanja piškotkov v posameznih brskalnikih si lahko preberete tukaj http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html.

Kako dolgo hranimo informacije?

To je odvisno od vrste piškotkov. Piškotki seje potečejo, ko zaprete spletni brskalnik. Trajni piškotki lahko potečejo šele po nekaj mesecih ali nekaj letih.

 

Zadnjič spremenjeno 24.5.2018

 


 
Beseda predsednika SPZ:

 

Dragi člani,

25. maja 2018 se začne uporabljati Uredba (EU) 2016/679 Evropskega Parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov) (v nadaljevanju: GDPR).

V SPZ, katere član ste, imamo skladno s pristopno izjavo za članstvo v SPZ v bazi shranjene vaše osebne podatke, in sicer (v obsegu, kot ste nam jih posredovali):

  1. ime in priimek, naslov stalnega bivališča
  2. naslov elektronske pošte
  3. številka/e telefona
  4. datum rojstva, starost
  5. vrste že opravljenih potapljaških tečajev, datum oprave tečajev, ime in priimek inštruktorja.

Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi članstva v SPZ in s tem na temelju člena 6 (1), (b) GDPR.

S tem obvestilom vas seznanjamo, da pri pošiljanju naših dopisov, vabil in drugih obvestil ter revije Potapljač ravnamo v skladu z novimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Informacije, ki vam jih moramo zagotoviti v zvezi z vašimi osebnimi podatki, najdete tu – Politika zasebnosti.

Od prejemanja naših sporočil se lahko odjavite tudi v vsakem nadaljnjem sporočilu, ki vam ga bomo poslali.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in na snidenje na naših prihodnjih dogodkih.

 

Lep pozdrav,

predsednik Slovenske potapljaške zveze

 

V KOLIKOR VAM JE V VMESNEM ČASU ČLANARINA V SPZ POTEKLA (info na racun@spz.si):

  • obnovite članarino in si zagotovite vse ugodnosti tudi v prihodnje
  • odgovorite na to elektronsko pošto z geslom SOGLAŠAM in vas bomo o potapljaških dogodkih obveščali tudi v prihodnje. Soglasje lahko zmeraj brez posledic prekinete.