16.junija 2007 smo preživeli že tradicionalni Dan potapljačev Slovenije (DPS) drugače, kot je bilo doslej v navadi, saj je bil združen s tradicionalno Eko akcijo Kolpa 07. To pa tudi pomeni, da tokrat lokacija ni bila morje, ampak naša lepa zelena reka Kolpa.

Dopoldan smo se potapljali. Po kosilu in po osvežilnem subtropskem nalivu je sledil turnir v odbojki. Ta je bil posebej namenjen vsem ekipam, ne glede na barvo, vero in potapljaško šolo. Ker pa ni bilo dovolj ekip skladno s propozicijami (nagrada: brezplačna SPZ članarina za l.2008 za ekipo) smo izpeljali prav dober in borbeni družabni turnir med ekipami, predstavniki društev. Nagrada je bila ustekleničena sončna energija. Zmagala je ekipa KPA iz Novega mesta, pred sponzorskim G7 in DRM-jem.

Zvesti smo ostali tudi družabnim igram »IGRE BREZ DNA«, kjer je zmagovalna ekipa iz DRM, čeprav se jim je še pri odbojki mudillo domov, prejela glavno nagrado, vodni skuter. Seveda moramo pri tem omeniti tudi visoko pripravljeno ekipo predsedstva, ki je kljub vsem težavam in zapletom vzdolž tekmovalne poti pokazala nekaj novih tehnik v premagovanju ovir in tako tudi letos zmagala (takšna so pač nepisana pravila 🙂 in nato odstopila zmago v korist ekipi DRM-ja, ki ji je dihala za vrat…. več v fotoalbumu spodaj:

(foto B&D Vuga in Stojan Plesnar)

Povezane slike: