Domača stran > Novice> Zapisnik sestanka komisije za šport in rekreacijo dne 16.4.02002

Zapisnik sestanka komisije za šport in rekreacijo dne 16.4.02002

Prisotni: A. Furman HP,HPP, T. Favai PO, A. Vičar PH, I. Detela Predsednik komisije
Opravičeno odsotni: B. Furlan PF
Odsotni: Trobec PL

Sprejet je bil naslednji vrstni red sestanka:

1. Poraba in deluitev sredstev za šport v l. 2002
2. Predlog predsedstvu SPZ
3. Razno


Glede porabe sredstev se vsi strinjajo za delitev po ključu pravilnika o financiranju.
Furmanove pripombe na pravilnik se sprejmejo. Delitev sredstev bo možna ko se predsedstvo opredeli kaj zajema 7 % proračuna. Ali je to z denarjem ministrstva ali 7 % sredstev kijih namenja SPZ za šport plus denar, ki ga namenja ministrstvo. Vsi predsedniki športnih komisij se strinajo, da je za športnike sprejemljiva le druga varianta. Vprašanje denarja postavi na seji predsedstva SPZ Detela in o odgovoru obvesti vse športne komisije. Tu Furman zastavlja vprašanje o več pogodbah za sofinanciranje, ki naj bi že prišle na SPZ. Po pregledu fascikla s pogodbami najdem le eno pogodbo Ministrstva za šolstvo in šport o sofinanciranju panožne zveze. Furman jo dobi na vpogled.

1. Sklep: 
Predsedstvu SPZ se zastavi vprašanje o višini sredstev nakar se sredstva delijo po pravilniku.
V slučaju negativnega odgovora glede višine sredstev se sprejme nadaljne odločitve na naslednjem sestanku komisij.

V drugi točki se predlaga na pobudo Furmana in s strinjanjem, vseh prisotnih, da bi SPZ kot panožna zveza morala izvajati in v celoti sofinancirati Državna prvenstva v vseh športih.
 
Poudarjeno je, da je SPZ članica vseh športnih organizacij vključno z OKS samo zaradi športa in da ima tudi obstoječe prostore na Celovški 25 med panožnimi športnimi zvezami.

2. Sklep
Predlog o sofinanciranju DP in opozorilo o smislu SPZ se poda predsedstvu SPZ Detela na naslednji seji.

Pod točko razno je tekla razprava o uporabi oznak SPZ in CMAS na vseh športnih prireditvah ob zagotovitvi zastav, reklamnega materiala in ob zagotovitvi sofinanciranja s strani SPZ.
Predsedniki komisij so podali predloge sofinanciranja svoje dejavnosti, ki pa so nerealni, tako, da se ob odgovoru predsedstva SPZ ponovno poda predloge v skladu s pravilnikom o financiranju in v okviru odobrenih financ. Predstavi se predlog Furmana, da se fotografom v letošnjem letu nakažejo sredstva, ki jim jih je obljubil Predsednik SPZ, ker so se odpovedali lanskem DP v korist letošnjih mednarodnih tekmovanj. Predsedniki komisij so zavrnili predlog fotografov in predlagali, da Predsednik izpolni obljubo iz drugih virov.


Kranj, 7.5.2002 Zapisal: Igor Detela-

  

  Ne najdete kar iščete? Uporabite iskalec Iskalec po spletnih straneh SPZ ali pa poiščite dokumente v mapi spleta. Mapa spleta