Domača stran > Novice> Zapisnik sestanka komisije za šport in rekreacijo dne 28.1.2003

ZAPISNIK SESTANKA KOMITEJA ZA ŠPORT DNE 28.01.2003

Prisotni predstavniki komisij:
Aleš Vičar – Komisija za podvodni hokej,
Andrej Furman – Komisija za hitrostno plavanje s plavutmi,
Smiljan Zavrtanik – Podvodna fotografija,
dr.doc. Mitja Slavinec – Predsednik SPZ,
Igor Detela – Predsednik komiteja za šport

Odsotni:
Tomaž Favai – Komisija za podvodno orientacijo,
Robert Trobec – Komisija za podvodni ribolov

Sestanek se je pričel ob 17.30h v prostorih Slovenske potapljaške zveze po naslednjem vrstnem redu:
1. Poročila o delu komisij za leto 2002
2. Predlogi za financiranje v letu 2003
3. Razno

Pod prvo točko smo ugotovili, da je potrebno nekaj oddanih poročil še dopolniti za skupščino SPZ, in ob poročilih oddati tudi fotokopije objav v lokalnih ali nacionalnih medijih, kar bo tudi pogoj za sofinanciranje dejavnosti komisij v letu 2003.

Pod drugo točko smo potrdili financiranje ( točkovanje na podlagi rezultatov in prireditev ) po pravilniku. Pri drugi točki smo ugotovili, da bo možno letos ustanovljeno komisijo za apneo sofinancirati po pravilniku šele v letu 2004, ko bodo razen komercialnih tečajev izvedli tudi kakšno športno tekmovanje ( Državno prvenstvo, Mednarodno tekmovanje ipd ). Za sedaj bomo predlagali predsedstvu SPZ, da poišče možnost za financiranje apnee. Predlog Andreja Furmana je bil, da se prvenstveno financirajo državna prvenstva in šele nato ostala tekmovanja, ter, da se za državna prvenstva, kjer tekmovalci ali ekipe nastopajo v več kategorijah ( mladinci, kadeti ipd ) organizator prejme 1/3 več sredstev.

Pod točko razno smo na predlog Predsednika SPZ pregledali predlog pravilnika o športu pri SPZ, ki ga bo posredoval vsem predsednikom športnih komisij v pregled in pripombe. Predlagali smo uvedbo diplom SPZ, na katerih bodo zastopani vsi športi, prestopne roke tekmovalcev med društvi, nakup mednarodnih izkaznic, za športnike in izdelavo domačih evidenc športnikov. Ponovo smo se dogovorili za nujno izobešanje simbolov SPZ in prisotnosti delegatov SPZ na tekmah Sestanek smo zaključili ob 20. uri.




Kranj, 03.02.2003

Zapisal: Igor Detela

  

  Ne najdete kar iščete? Uporabite iskalec Iskalec po spletnih straneh SPZ ali pa poiščite dokumente v mapi spleta. Mapa spleta