PADI – Professional Association of Diving Instructors

PADI je privatna multinacionalka s sedežem v Kaliforniji, ZDA. Vodi jo izvršni direktor (CEO) in območni direktorji, ki sestavljajo izvršni komite (Worldwide Executive Committee). PADI ima danes okoli 100,000 profesionalnih članov (potapljaški centri, šole potapljanja, inštruktorji potapljanja, asistenti inštruktorjev in divemastri) v 175 državah in teritorijih. Vizija PADI-ja je postati prvi na svetu v vzgoji potapljaških profesionalcev in potapljaških entuziastov.

Ustanovitev PADI:

PADI sta ustanovila John Cronin in Ralph Erickson leta 1966 v ZDA.

Erickson je bil takratni prvak v plavanju, reševalec in med kolegi spoštovan potapljač. Leta 1960 je bila v ZDA ustanovljena “non-profit” organizacija National Association of Underwater Instructors (NAUI), kjer je uspešno opravil enotedenski tečaj za inštruktorja potapljanja in pričel certificirati nove potapljače v imenu NAUI.

Leta 1961 je spoznal Johna Cronina, trgovca s potapljaško opremo. Skupaj sta začela razmišljati o ustanovitvi prve for-profit organizacije za šolanje potapljačev. V naslednjih letih sta nato razvijala svoj koncept profesionalnega šolanja in leta 1966 ustanovila podjetje. Za podjetje sta izbirala med več imeni in se na koncu odločila za PADI -­ Professional Association of Diving Instructors.

Povezava na spletno stran PADI

PADI v Sloveniji

Podjetje PADI nima enoznačnega formalnega predstavnika v Sloveniji. V Slovenski Potapljaški zvezi združujemo vse potapljaške šole, ki to želijo in jim tako nudimo možnost “predstavništva” in združevanja potapljačev iste šole pod skupno PADI komisijo. .

Inštruktorji PADI v SPZ

 

 

 

Povezane slike: