Komisija za potapljanje otrok

Predsednik komisije : Goran Klemenčič (klemencicgoran1@gmail.com)

Komisija za potapljanje otrok skrbi za pripravo standardov in gradiv za usposabljanje inštruktorjev za potapljanje otrok.

Otroško potapljanje zaradi pedagoškega pristopa ni združljivo s programi šolanja odraslih športnih potapljačev. Vsebina učnih programov za otroško potapljanje je neodvisna od standardov za šolanje potapljanja odraslih in se tudi razvija samostojno.

Slovenska potapljaška zveza priporoča spodnjo in zgornjo starostno mejo za potapljanje otrok. Spodnja meja za pričetek potapljanja otrok z avtonomno potapljaško opremo je iz medicinskih razlogov 8. let. Zgornja meja je 14 let. Otroci, stari 14 let, se namreč lahko že priključijo programom šolanja odraslih potapljačev (CMAS PRAPOS). Pravila Slovenske potapljaške zveze so prilagojena standardom za otroško potapljanje, ki jih je izdala mednarodna potapljaška organizacija Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques (CMAS).

Pravilniki, obrazci in gradiva za inštruktorje so objavljeni na skupni strani gradiv za izobraževanja “Gradiva, pravilniki in obrazci za potapljače, inštruktorje in tečajnike” v poglavju OTR – Usposabljanje potapljanja otrok.

 

Povezane slike: