Dne 30. septembra 2006 je društvo RPD Piran organiziralo zadnji, tretji krog državnega prvenstva v podvodnem ribolovu. V roku se je za tekmovanje prijavilo 25 podvodnih ribičev, samega tekmovanja pa se jih je udeležilo 18 iz štirih slovenskih društev , članov SPZ.
Tekmovanje je potekalo na območju cele slovenske obale, kjer je podvodni ribolov dovoljen. Vreme je bilo dobro, morje mirno, vidljivost odlična. Po šestih urah ribolova je devet tekmovalcev ujelo veljavno ribo in sicer okoli 30 kg bele ribe in okoli 50 kg divjačine (ugorjev). Tekmovalci nad potekom tekmovanja niso imeli nobenih pripomb, ravno tako so se tudi sami držali predpisanih pravil. Skupno je na letošnjem DP na vseh treh krogih sodelovalo 43 podvodnih ribičev iz sedmih slovenskih društev.
V tretjem krogu DP se je na prvo mesto uvrstil Podgoršek Robert – Pozejdon Krško (17.069 točk), drugi Dodič Mitja – PLK Koper (12.398 točk) in treji je bil Matijašič Moreno – RPD Piran (8.921 točk)
Po vseh treh krogih tekmovanj smo dobili zmagovalce med posamezniki. Državni prvak je Podgoršek Robi. Vice prvak je Matijašič Moreno, bronasti pa je Krajnik Dušan iz RPD Pirana. Ekipno je med društvi zasedel prvo mesto RPD Piran, drugi je Pozejdon Krško in na tretjem mestu je PLK Koper.
Po končanem tekmovanju je bila organizirana večerja za vse tekmovalce in spremljevalce, na kateri so bila podeljena priznanja najuspešnejšim. Vsi so tudi prejeli praktične nagrade.
Prehodni pokal za najboljšo ekipo je lansko leto že tretjič osvojil Pozejdon krško, zato jim je ostal v trajno last. Nov prehodni pokal, ki ga je letos prvič osvojil RPD Piran, je prispeval Scubatom doo.

(avtor vseh fotografij je Silvo Vran)

Povezane slike: