1V Muzeju podvodnih dejavnosti v Piranu si boste lahko ogledali prikaze potapljanja od njegovih začetkov pa do danes.

Seznanili se boste s potapljanjem v skafandrih, o potopljaških nesrečah, s športnim potapljanjem, potapljanjem v vojnih mornaricah, reševanje iz potopljenih podmornic, delovanjem podmornic, podvodnimi fotografijami.

Razstavljena je starodavna potopljaška oprema, ročne tlačilke, skafandri, in športna potapljaška oprema, ki so jo uporabljali naši predniki, dedje in očetje. Videli boste diverzantsko potapljaško opremo, podvodno orožje, modele podmornic, uniforme podmorničarjev ter osebne predmete posameznikov, ki predstavljajo našo bogato zgodovino podvodnih dejavnosti.

Predmeti, fotografije in ostalo gradivo vam bodo pričarali življenje starih potapljačev in podmorničarjev ter njihov skrivnostni podvodni svet, ki jih je obdajal pri nevarnem in težaškem delu, pri raziskovanju podvodnih globin ali zabavi.

V muzeju so posebaj predstavljeni potapljači, ki so živeli in delali na slovenski istrski obali. Zanimiva pa je tudi zgodba o starih slovenskih potapljačih, ki so živeli na slovenski etični obali na Tržaškem od izliva reke Soče pa do Trsta.

Otvoritev Muzeja bo v petek 11.avgusta 2006 ob 18.30 uri v Piranu, Župančičeva ulica 24. Pokrovitelj otvoritve bo Gašpar-Mišič s.p. iz Pirana.

(Avtor in foto: Miha Crnič)

Več o Muzeju na spletnem portalu Slovensko-morje
 

Povezane slike: