Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Prijava članov

Še niste član SPZ?  Za člane
(Dostop za posamezne člane):
Prijava društva
(Dostop za pooblaščence društev):
VČLANITE SE VSTOP VSTOP

Dan+2

 

Se želite potapljaško zavarovati ali podaljšati vaše obstoječe DAN zavarovanje?

S klikom na slikico boste dobili DANovo stran za registracijo. Če vam ponujeni jezik pogovora ne leži, si v kotu desno zgoraj lahko izberete med ENG, ITA, DEU, FRA, ESP, HOL. Ne, SLO še ni.

a) če še niste član (nimate še nobenega DAN certifikata ali DAN zavarovanja), vnesite svoje osebne podatke. Pri agenciji/šoli lahko dodate več šol (CMAS, PADI, SSI, SPZ, …), če ste instruktor potapljanja pa dodajte tudi SPZ-Slovenija (zaradi DANovega obveščanja SPZ za potrebe licenciranja). Vpišite svoj e-mail naslov, na katerega boste prejemali obvestila (in pozabljena gesla) ter vaš poštni naslov na katerega vam bodo pošiljali zavarovalne police.

b) če ste že član, vpišite svojo DAN ID# (prepišite jo iz DAN certifikata ali DAN zavarovanja) in vnesite geslo. Nato najprej preglejte vaše osebne podatke in naslove, če so še pravilni oz. posodobljeni.  Če ste pozabili geslo, izberite opcijo Pozabljeno geslo, kjer vam avtomat pošlje novo geslo na e-naslov, ki ste ga nekoč davno vnesli ob registraciji. (Torej ne pozabite popravljati vsaj svojih e-naslovov ob spremembah, pa tudi poštni naslov naj bo pravi, saj boste prejeli na dom vašo zavarovalno polico). Če na pozabljeno geslo še isti dan niste dobili odgovora, imate očitno naveden neveljaven e-mail ali pa ga sploh še ni! V tem primeru pišite na training@daneurope.org prošnjo, naj vam oni vpišejo pravi e-mail na vaš že obstoječi DAN ID#. Predstavite se s svojim DAN ID#, pripadajočim imenom in priimkom in rojstnim datumom.

(Opomba: SPZ je s 1.1.2012 podpisala pogodbo in postala srebrni partner DAN. S 1.1.2015 pogodbe nismo podaljšali, ker je DAN spremenil politiko poslovanja s svojimi partnerji in prenehal nakazovati provizijo iz naslova katere smo članom odobrili popust).

Kakšen je postopek za včlanitev društva v SPZ?

    Na poštni naslov SPZ mora društvo poslati formalno vlogo/prošnjo za včlanitev s prilogami: – izvod overjenega statuta društva (in disciplinski pravilnik vkolikor teh členov ni v statutu), – dokazilo o vpisu v register društev, – dokazilo o vpisu v davčno knjigo (davčna številka), – obrazec statističnega urada o vpisu dejavnosti. Društvo postane član SPZ, ko predsedstvo SPZ na svoji redni seji sprejme ustrezen sklep. Društvo mora nakazati 100 EUR pristopnine oz. manipulativnih stroskov (sklep 1.seje predsedstva 2007). Za objavo podatkov o društvu na spletni strani SPZ lahko društvo izpolni obrazec za vpis na spletno stran, ki ga skupaj z logotipom društva (jpg, gif) pošlje na elektronski naslov www@spz.si.

Članarine SPZ

clanskamala_703

    1. Postopek glede plačevanja članarin in opis bonitet si preberite pod

Pogosta vprašanja

    1. .

(A) Redna članarina SPZ – za redne člane SPZ, pripadnike matičnega potapljaškega društva, ki je včlanjeno v SPZ. Član prejme člansko izkaznico SPZ z logotipom matičnega društva vse bonitete SPZ. Članarina znaša 32 EUR.

(As) Redna članarina SPZ – simpatizer – za neposredne člane SPZ, ki nimajo matičnega potapljaškega društva. Član prejme člansko izkaznico in vse bonitete SPZ. Članarina znaša 32 EUR.

(B) Članarina SPZ za družinskega člana – Družinski član mora prebivati na istem naslovu kot redni član SPZ (A). Družinski član prejme člansko izkaznico SPZ in vse bonitete, razen revije Potapljač. Članarina znaša 20 EUR.

(C) Otroška članarina – za redne člane od 8 do 14 let. Član prejme člansko izkaznico SPZ in vse bonitete SPZ. Članarina znaša 15 EUR.

* Stanje članstva in podaljšanje članarine lahko opravite preko spletne aplikacije … * Včlanite se lahko tudi tako, da izpolnjen obrazec pošljete na racun@spz.si


Športne licence SPZ?

dokumenti_26_1_2005_tn_sportna_licenca_001_1119

Vsak udeleženec tekmovanj, razpisanih v Koledarju tekmovanj pri SPZ, mora imeti veljavno športno licenco. Imetnik licence se zavezuje, da bo spoštoval pravilnike športnih komisij. Veljavnost licence je vezana na članstvo v SPZ in velja za koledarsko leto. Licenco podeljuje Komite za šport pri SPZ in jo izda v roku največ 14 dni od datuma, ko tekmovalec zanjo zaprosi in pošlje kopijo potrdila o plačilu licence in članarine. Licenca je izdana izključno elektronsko – na vpogled na spletni strani SPZ. Cena licence do 31. marca je 5,00 €, po tem datumu je cena za prijave do dva tedna pred tekmovanjem 10,00 €. Cena športne licence manj kot dva tedna pred tekmovanjem je 20 €. Če tekmovalec na dan tekme nima licence (ni podatka v uradni evidenci na spletni strani SPZ), založi delegatu 20 € . Ažuriran seznam izdanih licenc je razviden na uradnih spletnih straneh SPZ. Tekmovalec lahko tekmuje le za svoj matični klub, kar ob prošnji za izdajo licence dokaže z veljavno člansko izkaznico SPZ.