Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Očistimo Slovenijo 2018

Obvestilo o medijski kampanji in ponovno povabilo k sodelovanju pri akciji Očistimo Slovenijo 2018

Spoštovani člani in podporniki,

  1. september, dan, ko bomo prostovoljci iz 150 držav sveta s skupnimi močmi čistili svoje okolje, se hitro bliža. Organizacija akcije Očistimo Slovenijo 2018, ki smo se ji v naši zvezi pridružili kot partnerji društva Ekologi brez meja, je v polnem razmahu. 15. avgusta se je pričela medijska kampanja, ki bo novico o akciji ponesla v vse kotičke po Sloveniji.

Tokratna akcije je zastavljena širše in velik poudarek je na ozaveščanju o odpadkih in na preprečevanju njihovega nastajanja. V nekaterih občinah bodo tako izvedli čistilne akcije, drugje pa bodo urejali parke, sprehajalne poti, igralne in športne površine, čistili nabrežine in jame, organizirali predavanja, delavnice, tržnice… Možnosti za sodelovanje je res veliko, cilj pa je, da skupaj naredimo nekaj za svoj kraj in okolje.

Ponovno bi vas radi povabili k sodelovanju pri akciji ali organizaciji lokalnih aktivnosti. Trenutno najbolj potrebujemo vašo pomoč pri iskanju lokalnih koordinatorjev akcije. Seznam občin brez koordinatorja je na voljo na tej povezavi. Redno osvežene informacije o poteku koordinacije po občinah pa so na voljo tudi tukaj.

Vabljeni, da podprete naša skupna prizadevanja tudi na naslednje načine:

  1. septembra bo za naš planet velik dan in veselilo nas bo, če boste z nami praznovali tudi vi.

Za več informacij se lahko oglasite nam ali organizatorjem na 2018@ocistimo.si