11S SPZ NA POTAPLJANJE V JORDANIJO

Slovenska potapljaška zveza vas v sodelovanjem s podjetjem Kompas Holidays vabi na JESENSKI ŠESTDNEVNI POTAPLJAŠKI IZLET V JORDANIJO od 26. do 31. oktobra. Možno se bo udeležiti številnih izletov, tako da bodo počitnice zanimive tudi za družinske člane in druge nepotapljače.

IZLET SOFINANCIRA SLOVENSKA POTAPLJAŠKA ZVEZA

AMMAN – prestolnica Jordanije – čudovito jo je videti! AKABA: je priljubljeno letovišče ob Rdečem morju, kjer je povprečna temperatura zraka 22-28 C; vode 23-25 C v tem času. Razen potapljanja, kopanja, sončenja je obilo možnosti za vodne športe (raj za potapljače, Jet-ski, surfanje, snorklanje, smučanje na vodi) ali za obisk nekaterih biblijsko-zgodovinsko znamenitih krajev.

MRTVO MORJE, ki ga je potrebno doživeti in okusiti njegovo posebnost!

ODHOD: 26.X.2004

1. dan: LJUBLJANA – AMMAN

Zbor na letališču in proti večeru odhod letala proti Ammanu. Po pristanku in opravljenih carinskih formalnostih avtobusni prevoz do hotela, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: AMMAN- AKABA

Zajtrk in avtobusna vožnja skozi jordansko prestolnico in kratek ogled njenih znamenitosti. Uživali boste v živahnem utripu Ammana, ki je postal nova vzhodna Švica (za Bejrutom). Sledi vožnja po puščavski cesti do Akabe, edinega jordanskega letovišča na obali Rdečega morja.

3. – 5.dan: AKABA

Zajtrk in prenočevanje. Prosto za potaplanje, kopanje,…

Ob doplačilu možnost izletov na Mrtvo morje, izleta z ladjo na Faraonov otok v Egipt, izlet v puščavo Wadi Rum. Vožnja z džipi po rdečih, peščenih sipinah puščave, kjer je hodil oz. jezdil Lawrence Arabski z vključeno beduinsko večerjo s folkloro.

6. dan: AKABA – LJUBLJANA

Zajtrk in prosto do prevoza na letališče in popoldan odhod letala jordanske letalske družbe proti domovini s pristankom v večernih urah na mariborskem oz. ljubljanskem letališču.

CENA NA OSEBO: 95.000 SIT v hotelih 3* – (najmanj 30 oseb)

ZA ČLANE SPZ: 91.000 SIT

CENA POTOPOV PO CENIKU POTAPLJAŠKE BAZE

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana-Akaba oz. Amman-Ljubljana v ekonomskem razredu, avtobusni prevoz po programu, hotelske in gostinske storitve, nezgodno zavarovanje, DDV, osnovne napitnine, spremljevalec in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: postavke, ki so navedene kot doplačila, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco, izstopne jordanske takse 5 JOD (pribl. 7 EUR, ki se plača ob izstopu iz države)

PRIJAVE SPREJEMAMO NA SPZ: spz@spz.si, po faksu: 01 1234567 ali po pošti na sedež SPZ, Celovška 25, Ljubljana.– do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 20. 09. 2004.

OB PRIJAVI JE POTREBNO ODDATI KOPIJO POTNEGA LISTA IN PLAČATI 30 % AKONTACIJO, ki zagotavlja mesto na letalu in v hotelu !!!

DOPLAČILA: letališka pristojbina, varnostne takse in urejanje vize 17.700 SIT

POPUSTI : 7 % otroci do 12 leta starosti v troposteljni sobi

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

hotel 4* 7.300 SIT, enoposteljna soba 20.200 SIT/ 84 EUR v hotelih 3* oz. 25.300 SIT/ 105 EUR v hotelih 4* ; 5 x pol pension v hotelu – večerje 7.500 SIT/31 EUR –

(cene izletov so preračunane pri udeležbi najmanj 25 oseb).

– MRTVO MORJE : 12.000 SIT/50 EUR –

Celodnevni izlet do Mrtvega morja, ki leži na najnižji zemeljski točki in jo omenja tudi Biblija. Kopanje je zaradi velike količine soli in zdravilnih mineralov v vodi posebno doživetje. Kosilo.

– WADI RUM: 11.800 SIT/49 EUR

Džip safari po rdečih, peščenih sipinah puščave kjer je hodil oz. jezdil tudi Lawrence Arabski.
V ceno je všteto: avtobusni prevoz, vožnja z džipi, večerja, vodenje.

– IZLET Z LADJO PO RDEČEM MORJU do FARAONOVEGA OTOKA V Egiptu: 7.700 SIT/ 32 EUR
Dopoldan vkrcanje na ladjo in vožnja po Rdečem morju do Faraonovega otoka, kjer stoji pravljično obnovljena trdnjava kralja Saladina, kratek ogled. Možnost snorkljanja in občudovanja koralnega sveta v kristalno čisti vodi. Kosilo – piknik (za doplačilo možnost najema opreme za snorkljanje in potaplanje)
V ceni je všteto: vožnja z ladjo, kosilo na žaru, vodenje.

KORISTNE INFORMACIJE O JORDANIJI:

Ura: Srednjeevropski čas + 1 h

Nacionalna valuta je v Jordaniji JORDANSKI DINAR: 100 USD = PRIBL. 85 JOD.

Priporočamo, da vzamete s seboj konvertibilno valuto (USD ali bolje EUR) v manjših bankovcih in denar zamenjujete sproti.

Menjalnice so vam na voljo povsod. Čeki niso povsod vnovčljivi, kreditne kartice pa v trgovinah sprejemajo, ne pa na bazarjih.

Napitnine: »Bakšiš« v arabskem svetu je tako rekoč obvezen; v islamu je pravilo, naj bogati pomaga revežu in iz tega izhajajo tudi napitnine, ki jih Arabci pričakujejo od vseh turistov (običajno 10 %).

Cepljenje: Jordanija cepljenj ne zahteva, priporočamo pa zaščito pred komarji v Akabi; s seboj vzamite sredstvo proti pikom insektov (AUTAN, BIBAN).

Pogovorni jezik je arabščina, sporazumevate se lahko povsod z angleščino, nemščino, francoščino, španščino, italjanščino, madžarščino, češčino in ruščino.

Elektrika: električna napetost je 220 V.

Glede obleke: priporočamo predvsem udobno obleko in obutev, pokrivala za na glavo, kopalke in brisačo, sončna očala, za hladnejše večere pa pulover.

Ob prijavi plačate prijavnino v višini 30% cene potovanja (za zaključene skupine po dogovoru), preostali del pa najkasneje 8 dni pred odhodom. Plačilo prijavnine in stroškov rezervacije potrjuje sprejem rezervacije.

Končno obvestilo o podrobnostih programa, ceni in točnem odhodu boste prejeli najkasneje 7 dni pred odhodom. Če obvestila v omenjenem roku ne boste prejeli, se zagotovo prosimo oglasite na vašem prijavnem mestu, osebno ali po telefonu.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo programa.

Letalski prevoz je pripravljen v sodelovanju z jordansko letalsko družbo JORDAN AVIATION, tip letala B 737-300 z 144 sedeži. Pridržujemo si pravico do spremembe odhoda in vrnitve oz. programa, če nam letalski prevoznik spremeni uro letalskega prevoza. Vsak letalski prevoznik si pridržuje pravico do sprememb voznih redov, brez predhodnih najav. Ker je med letalskim prevozom po predpisih, ki veljajo v mednarodnem potniškem prometu, za prtljago odgovorna izključno letalska družba, za morebitno izgubljeno ali poškodovano prtljago ne prevzemamo nikakršne odgovornosti. Zato vas vljudno prosimo, da prijavo o morebitni izgubljeni ali poškodovani prtljagi naslovite neposredno na letalskega prevoznika.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje potnikov je sklenjeno z Zavarovalnico Triglav d.d., pri isti zavarovalnici pa lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco, pripravljeno v sodelovanju z MERCUR ASSISTANCE.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE, ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja, so vam kot posebna tiskana priloga k programu na voljo v vseh poslovalnicah KOMPASA d.d. in v poslovalnicah pooblaščenih agencij.

Klicni center – 01 2006 111, www.kompas.si

Izvajalec: KOMPAS d.d., Pražakova 4, Ljubljana. Splošni pogoji so sestavni del aranžmaja.

Povezane slike: