MB-benetke_1505Kot vsako leto so v PD Maribor tudi letos organizirali, sedaj že deseti, tradicionalni božični potop na mariborskem Lentu pri Benetkah. Potop je bil v nedeljo, 25.12.2005. Ob 11.uri so že viseli prvi transparenti, ob 11:30, ko so začeli prihajati tudi potapljači pa je že vabilo kuhano vino. Prišlo je tudi nekaj prijateljev iz drugih društev in seveda množica podpornih članov, somišljenikov in firbcev. Rekord je verjetno potolkel Tvrdy iz DPD BLED, ki si je zadal za cilj preživeti vse letošnje božične potope (prejšnji teden je bil v Renčah v reki Vipavi) in tako nevede postal začetnik Potapljaško božične transverzale.
Po kratkem borbenem nagovoru Iztoka, predsednika PD Maribor in Bojana, vodje potapljaške sekcije, se je v ledeno vodo (baje 2 stopninji celzija) vrglo preko 25 potapljačev in ena potapljačica, vsaj 5 podvodnih božičkov in skoraj kompletna ekipa plavalcev. Na dnu so našli in iz vode dvignili prekrasno, že okrašeno jelko, spotoma pa tudi par biciklov, marelo in nakupovalni voziček.
Sončno vreme je bilo priča še enemu prijetnemu druženju potapljaških prijateljev, ki so vsi za pokazani pogum prejeli spominsko majico in bon za topli obrok. Chill out je nato sledil do poznih popoldanskih ur v bližnjem lokalu…

600x-20051225MB(10)_1507

 

 

 

 

 

(klikni na slikico za povečavo, foto BV) :

.

Povezane slike: