Zaključni izpit za inštruktorje potapljanja

V soboto 19. 4. 2008 so v Republiškem centru uprave za zaščito in reševanje na Igu, v učilnici in v odprtem bazenu (voda je imela 18 st.C) ter v nedeljo 20. 4. 2008 na odprtem morju (potopi so bili na DTM-cu, morje na globini 23m je imelo 10 st.C) uspešno zagovarjali svoje znanje kandidati za instruktorje potapljanja CMAS M1, M2 in M3.

Novi inštruktorji CMAS M1 so: David Verlič (PLK), Boris Kocjančič (PLK), Tihomir Makovec (MBP/RPD Piran), Miha Gerbec (EuroDiver) in Aleksander Bratkovič. Novi M1 bodo dobili inštruktorske certifikate šele po prvem uspešnem poučevanju na praktičnem delu tečaja za P1 pod mentorstvom M2 ali M3, razen Aleksandra Bratkoviča iz novega kluba PK 551 iz Maribora, ki je nastope pod vodstviom instruktorja Blažine že opravil v lanski sezoni in je letos na Igu le še uspešno zagovarjal praktični del izpita.

Nedjan Kastelic (PLK) je napredoval v CMAS M2,
Marko Hlebec (PK Mehurček) pa je postal CMAS M3.

V komisiji za M1 so bili: Igor Urh , Jure Dolinar, Marko Hlebec,
za M2: Igor Urh , Valter Žiža, Borut Blažina,
ter za M3: Igor Urh in Boris Vuga.

Vsem novim instruktorjem čestitamo!

Nekaj fotovtisov iz dvodnevnega izpita je v nadaljevanju (Klikni na sliko za povečavo). Avtor nadvodnih fotografij je B. Vuga, avtor podvodnih fotografij je I. Urh:

Povezane slike: