1V soboto 22.oktobra 2005 se je v Madžarskem mest Pecs odvijal prvi letošnji turnirv podvodnem hokeju, ki šteje za Alpsko Ligo v sezoni 2005/06.

 

 

 
S končno uvrstitvijo na tretje mesto so podvodni hokejisti iz Ljubljanskega kluba pH Ljubljana na 6. mednarodnem turnirju mest Pecs v podvodnem hokeju s sezono začeli pod pričakovanji.

Kljub 11. ekipam iz šestih držav so bili cilji Ljubljanskih hokejistov vsaj finale če že ne ponovitev lanskoletnega prvega mesta.

Po uvodnem razigravanju in osvojitvi prvega mesta v eni od skupin so v polfinalni igri z domačini popustili v končnici in z rezultatom 3:1 za domač klub UWH Piranha, so lahko le še razmišljali o tekmi za tretje mesto. Tekmo za tretje mesto so dobili prepričljivo Ljubljanski hokejisti z rezultatom 12:1 proti Egyszusz Budapest.

Finale so prepričljivo z 5:0 dobili igralci iz kluba Budapest Vidrak pred domačini gralci. Ljubljanski hokejisti pa se vseeno lahko pohvalijo saj so osvojili poleg tretjega mesta tudi pokal za najboljšega strelca turnirja.

Že 6. mednarodni turnir mesta Pecs, ki ga organizira UWH Club Piranha je bil odlično pripravljen in organiziran in le želimo si lahko turnirjev na tako visoki ravni. Alpska Liga je po lanskoletni uveljavitvi zdaj že veliko trdneje zasidrana v podvodno hokejski srenji.

* Na uradno stran organizatorja Piranha Pecs
* Na uradno stran Alpske lige
* Na KOLEDAR…

Peter Grosman
pH Ljubljana

Povezane slike: