1Verjetno mnogi že veste za nov svetovni rekord, ki ga je včeraj postavil AvstrijecHerbert Nitsch. S plavutmi se je v nespremenljivi plovnosti potopil na 112 m in obenem osvojil naslov svetovnega prvaka v tej disciplini. 2. mesto je zasedel David Mullins iz Nove Zelandije, ki mu sicer ni uspel poskus svetovnega rekorda, je pa s 110 m tudi dosegel izjemno globino. Bron je z lepim potopom na 103 m pripadel Carlosu Costi iz Venezuele.

Odlično sta nastopila tudi naša predstavnika. Jure Daić je za kar 11 metrov izboljšal državni rekord Mateja Mihailovskega, z uspešnim potopom na 67 metrov. Luka Pengov je kljub bolezni napovedal 63 m, a je moral obrniti na 58 m in uspešno zaključil potop.

Pri ženskah je naslov svetovne prvakinje osvojila Angležinja Sara Campbell. Tokrat je sicer šla 88 m, torej 2 metra manj od njenega 10 dni starega svetovnega rekorda. Srebrna medalja je pripadla Švedinji Annelii Pompe s 77 metri, bron pa Marii Livbjerg iz Danske s 63 metri. Nataliji Molčanovi ni uspel poskus svetovnega rekorda na 95 metrov.

Jutri bodo tekmovalci nastopili še brez plavuti, med njimi tudi naš novi rekorder Jure Daić. Jure je odličen brez plavuti in lahko pričakujemo nov državni rekord.