Na tradicionalnem novoletnem srečanju predsednikov ali zastopnikov društev in komisij Slovenske potapljaške zveze, ki je bilo v četrtek, 12. decembra na Igu so se prisotni ozrli po iztekajočem se letu, predsednik SPZ dr. Mitja Slavinec pa je predstavil nekaj novosti za prihodnje leto. Ob tradicionalni predstavitvi stenskega koledarja SPZ 2020, ki je tokrat posvečen podvodnim športnikom, je osrednja tema bila predstavitev aplikacije za izpite na CMAS potapljaških tečajih. Pripravljen je nabor vprašanj, ki bo lahko kot delovni zvezek služil tudi za utrjevanje znanja, aplikacija pa iz nabora teh vprašanj naključno izbere ustrezno število vprašanj za izpit. Izpiti tako več ne boo enaki, povratna informacija tečajniku in inštruktorju pa bo veliko bolj celovita in vsebinska glede vsebin, ki bi jih bilo treba še utrditi, za kar bo pri vsakem poglavju na razpolago še veliko vprašanj.
Jure Daič je prisotnim predstavil tudi aplikacijo za pomoč potapljačem pri iskanju potapljaških lokacij in drugih informacij, pomembnih za organizacijo potapljanj H2O Globe, ki je produkt slovenskega znanja.
Na srečanju smo se spomnili tudi naših vrhunskih športnikov. Slavica Žertuš je na kratko predstavila svojo uspešno športno leto, v nadaljevanju pa je tudi Andrej Ropret s prisotnimi v prijetnem pogovoru delil številne športne izkušnje.

Povezane slike: