dokumenti_26_1_2010_tn_PAS_2805Vsi smo se že potapljali v Fiesi in na Piranski punti.
Večina nas že pozna Kvarner, Kornate in Vis kot lasten žep.
Marsikdo že zna na pamet zrecitirati potapljaške lokacije v Sharm El Sheikhu in Hurghadi, na Kubi, v Dominikani, Filipinih in v Avstraliji …

 

Kaj pa ostale potapljaške lokacije v Sloveniji?

Ali res poznamo vse podvodne lepote in zanimivosti Slovenije? Potapljaška društva so danes skoraj že v vsakem našem večjem kraju. In kje se člani teh društev potapljamo tekom leta (razen tistih 14 poletnih dni, ko se sončimo na Sejšelih), če ne prav v naših lokalnih rekah, jezerih, mlakah, gramoznicah, jamah. Kje je to? Kako se do tja pride? Je v bližini še kaka turistična ali naravna zanimivost, ki jo predlagate spotoma za ogled? Se da morda kje tudi prespati? Kaj pa lokalna kuhinja?

Sodelujte pri POPISU LOKACIJ ZA POTAPLJAŠKI ATLAS SLOVENIJE!

POVABITE KOLEGE IN KOLEGICE POTAPLJAČE NA OBISK NA VAŠE POTAPLJAŠKE LOKACIJE!

eslinge_167IZPOLNITE OBRAZEC za prijavo vaše lokacije v Potapljaški atlas Slovenije ->-> …  Na obrazcu opišete potapljaško lokacijo v Sloveniji (ali bližnji okolici), ki jo dobro poznate in kamor bi si upali povabiti  kolege potapljače iz drugih društev. Lokacijo lahko tudi predlagate za vpis v Slovensko potapljaško tranzverzalo. Dodajte kako fotografijo. Dogovorite se z lokalno gostilno za reklamo. Izpolnjen obrazec  nam pošlite na naslov www@spz.si.

Pričakujemo prispevke iz vseh koncev Slovenije !

Iz Potapljaškega atlasa Slovenije bomo izbrali najlepše in najzanimivejše lokacije (te so lahko tudi časovno povezane s kakim dogodkom, kot npr. tradicionalni božični potop) – seveda je lepota subjektivna stvar pa vendar –  in jih povezali v SPT – Slovensko potapljaško tranzverzalo, na lokacijah pa zagotovili poseben žig SPT za potrditev v Dnevnik potopov SPT. To pa je že naš drugi projekt.

OGLEJTE SI SEZNAM dosedaj popisanih lokacij …

Navodila za izpolnjevanje in obrazec za prijavo lokacije v Podvodni atlas Slovenije 

Ostalo gradivo projekta: