dokumenti_26_1_2010_tn_PAS_2805Vsi smo se že potapljali v Fiesi in na Piranski punti.
Večina nas že pozna Kvarner, Kornate in Vis kot lasten žep.
Marsikdo že zna na pamet zrecitirati potapljaške lokacije v Sharm El Sheikhu in Hurghadi, na Kubi, v Dominikani, Maldivih, Filipinih in v Avstraliji … Kaj pa doma?
 

Kaj pa potapljaške lokacije v Sloveniji?

Ali res poznamo vse podvodne lepote in zanimivosti Slovenije? Potapljaška društva so danes skoraj že v vsakem našem večjem kraju. In kje se člani teh društev potapljamo tekom leta (razen tistih 14 poletnih dni, ko se sončimo na Sejšelih), če ne prav v naših lokalnih rekah, jezerih, mlakah, gramoznicah, jamah. Kje je to? Kako se pride do tja? Je v bližini še kaka turistična ali naravna zanimivost, ki jo predlagate spotoma za ogled? Se da morda kje tudi prespati? Kaj pa lokalna kuhinja?

Povabite kolege in kolegice potapljače na obisk vaših domačih lokacij!

IZPOLNITE OBRAZEC za popis vaših lokacij ->-> … 

Sodelujte pri IZDELAVI POTAPLJAŠKEGA ATLASA SLOVENIJE!

Na obrazcu opišete potapljaško lokacijo v Sloveniji (ali bližnji okolici), ki jo dobro poznate in kamor bi si upali povabiti  kolege potapljače iz drugih društev. Lokacijo lahko tudi predlagate za vpis v Slovensko potapljaško tranzverzalo. Opišite ali označite na sliki zemljevida mesto vstopa in mesto izstopa. Dodajte kako fotografijo. Dogovorite se z lokalno gostilno za ponudbo in za reklamo. Morda tudi za čuvanje žiga SPT. Izpolnjen obrazec  nam pošlite na naslov www@spz.si.

Pričakujemo prispevke iz vseh koncev Slovenije !

Iz Potapljaškega atlasa Slovenije bomo izbrali najlepše in najzanimivejše lokacije (te so lahko tudi časovno povezane s kakim dogodkom, kot npr. tradicionalni božični potop) – seveda je lepota subjektivna stvar pa vendar –  in jih povezali v SPT – Slovensko potapljaško tranzverzalo, na lokacijah pa zagotovili poseben žig SPT za potrditev v Dnevnik potopov SPT. To pa je že naš drugi projekt.

OGLEJTE SI SEZNAM do sedaj prejetih popisov lokacij…

Navodila za izpolnjevanje in obrazec za prijavo lokacije v Podvodni atlas Slovenije 

 

Ostalo gradivo projekta: