SLAVNOSTNA AKADEMIJA

»50 let podvodnega reševanja«

leta 1972 se je nekaj pomurskih potapljačev pridružilo avstrijskim kolegom pri iskanju utopljencev. Naslednje leto so opravili potapljaške tečaje in pri Gasilskem društvu Murska Sobota je bila ustanovljena prva enota za podvodno reševanje v Sloveniji.

50 let od začetkov potapljanja v Pomurju smo letos poleti na Soboškem jezeru že obeležili z vajo celotnega sestava Podvodne reševalne službe Slovenije.

Potapljaško društvo Murska Sobota je med tem postalo največje potapljaško društvo v Sloveniji, katerega potapljači so med številnimi reševalnimi akcijami rešili tudi dve življenji, izšolali 300 potapljačev in podelili skoraj 1000 potapljaških izkaznic različnih kategorij. Organizirali smo številne ekološke in druge akcije, na področju športa pa tekmovalno podporo nudimo Alenki Artnik. Vse to je potapljanju v Pomurju zagotovilo veliko popularnost in ugled.

V počastitev visokega jubileja bo v soboto 9. decembra ob 17. uri v Gledališču Park

Slavnostno akademijo bo s projekcijo podvodnih filmov POTOPLJENE SKRIVNOSTI obogatil naš vrhunski podvodni fotograf in snemalec mag. Andrej Voje.

Za potrditev udeležbe vas prosimo do četrtka 7. 12. na naslov racun@spz.si.

Vljudno vabljeni in lep potapljaški pozdrav

                                                                                              prof. dr. Mitja Slavinec