1V soboto 22. avgusta je bila v Kranju svečana otvoritev Svetovnega prvenstva v podvodnem hokeju. Organizatorji in navdušeni športniki – podvodni hokejaši iz domačih klubov, so odlično pripravili prizorišče v zaprtem olimpijskem bazenu in celotno tehnično in informacijsko podporo za teden dni napornih tekem, v katerih bodo branili bronasto medaljo iz Italijanskega Barija leta 2007.

Na svetovno prvenstvo je pripotovalo kar 18 ekip iz 12 držav.

Reprezentanca moški ženske
1. Belgija ja ne
2. Francija ja ja
3. Hrvaška ja ne
4. Italija ja ne
5. Južna Africa ja ja
6. Madžarska ja ja
7. Nemčija ne ja
8. Portugalska ja ne
9. Slovenija ja ne
10.Španija ja ja
11.Turčija ja ja
12.Velika Britanija ja ja

Nocojšnjo svečano otvoritev, z mimohodom zastavonoš in vseh moških in ženskih ekip v uniformah svojih nacionalnih zvez, na platoju pred Kranjsko dvorano, je nenadoma prekinilo močno neurje, ki je zmočilo in odpihnilo vse, kar se ni uspelo skriti. Zaradi nujne in nagle selitve na tribune zaprtega bazena je žal odpadel predvideni svečani mimohod ter uvodna projekcija kratkega filma o lepotah naše Slovenije.

Otvoritvi so prisostvovali predsednik mednarodne organizacije CMAS g. Acchille Ferrero iz Italije, podpredsednik CMAS in delegat na svetovnem prvenstvu g. Ivan Nyiri iz Madžarske, predsednik Komisije za podvodni hokej pri CMAS g. Thomas de Trébons iz Belgije, podžupan občine Kranj g. Stane Štraus ter predsednik in podpredsednik Slovenske potapljaške zveze dr. Mitja Slavinec in g. Boris Vuga.

In ko je zaradi premočene tehnike še zagrozilo, da tudi nacionalne himne Slovenije ne bo moč slišati, je improvizirani zborček stopil za govorniški mikrofon in a cappella zapel predzadnjo kitico naše Zdravljice. Delegat CMASa pa je vsem prisotnim športnikom obljubil, da kar se slabo začne, se običajno dobro konča in zagotovil, da bodo naslednjo soboto, po finalnih bojih zagotovo podeljene po ena zlata, srebrna in bronasta medalja.

S tem je bil uradni del otvoritve zaključen. Druženje se je še nadaljevalo pozno v noč, kot so še pozno v noč tehniki popravljali, spajkali in s feni sušili mokre kontakte razglasne postaje.

Nekaj fotovtisov z otvoritve si lahko ogledate tu …

Dodatne informacije:

* info UWH09: www.uwhworlds2009.si … uradna stran organizacijskega odbora, razpored tekem (ENG)
info SPZ … urnik prvenstva
info CMAS … registrirane ekipe
uwh2009 na facebooku …
Predstavitev tega zanimivega športa in nekaj foto vtisov …

Na predhodno novico …