Potapljaške nezgode

>>> Pregled prijavljenih incidentov dobite na strani Prijavljeni incidenti …

 

Izmenjujmo izkušnje! Za varno potapljanje gre! 

Potapljaški incident bi lahko opisali kot nepričakovan, neprijeten dogodek, ki prekine normalen potek potopa. Potapljaški incident lahko kaj kmalu preide v potapljaško nesrečo, to je dogodek, kjer je kdo od udeležencev lahko tudi poškodovan ali celo tragično premine.

Naš namen je obravnava prav vseh takih dogodkov in na ta način omogočiti prenašanje praktičnih izkušenj med vse potapljače.

Ne želimo analizirati le najhujših dogodkov. Za varnost potapljanja so zelo pomembni prav tisti »manjši« incidenti, ki so se prav gotovo že marsikomu zgodili (puščanje regulatorja, nedelovanje inflatorja kompenzatorja plovnosti, izguba plavuti med potopom, katapultiranje …) in vaše izkušnje z njimi, ki jih želimo podeliti z ostalimi potapljači.

Incidente, nesreče želimo analizirati, ugotoviti, kaj je šlo narobe in iz tega izluščiti nasvete, postopke, ki bodo vsem nam potapljačem pripomogli k večji varnosti potapljanja v prihodnje.

Vabimo vas, da nam ob kakršnem koli incidentu, ki ste ga doživeli osebno ali ste le slišali zanj, pošljete čimbolj podroben opis dogodka (oz. izpolnite obrazec-poročilo).  Vsa poročila in analize bodo popolnoma anonimne.

Predsedstvo SPZ
Za varno potapljanje!

Obrazec za prijavo potapljaškega incidenta (varnost_potapljanja)

Za pomoč pri čim bolj podrobnem opisu dogodka lahko uporabite obrazec. Poročilo o potapljaškem incidentu oz. opis dogodka, ki ste ga doživeli vi ali ste slišali zanj, nam pošljite na naslov: spz@spz.si 

Pregled prijavljenih incidentov

Pregled dosedaj prijavljenih incidentov dobite na strani Prijavljeni incidenti … 

Povezane slike: