114. 8. 2008 se je zgodila tragična nesreča in sicer do smrti so s čolnom povozili podvodnega lovca ter pobegnili. Pri otoku Sv. Ivan v bližini obale Rovinja so tamkajšnji potapljači v globini približno 12 metrov našli truplo slovenskega potapljača. Kot so ugotovili z zbiranjem informacij, se je 31-letnik odpravil na podvodni ribolov, ker se dolgo ni vrnil, je policija ob 17. uri začela iskalno akcijo in po dobrih štirih urah iskanja so pogrešanega našli potapljači. Vzrok smrti sicer še ni potrjen, saj obdukcija še poteka, zaradi številnih ran po telesu pa policija sumi, da ga je povozil čoln.

Podvodni lovec je bil označen s potapljaško bojo vendar je zaradi malomarnosti “divjakov” izgubil življenje! Tragična nesreča je še toliko bolj prizadela družino saj je H.Z. iz Ljubljane za seboj pustil ženo ter dve hčerki, stari 2 in 4 leta.

Prijatelji, znanci – podvodni lovci so tako kot lani, ko je na enak način preminil podvodni lovec Darko iz Šibenika, sprožilidobrodelno akcijo, ki bo trajala do 1. oktobra.
* Več o dobrodelni akciji si preberite tu …

Pozivamo tudi vse zainteresirane, da se nam pridružijo v preventivni akciji osveščanja nedeljskih navtikov v poznavanju mednarodne pomorske zastavice na signalni boji, ki jo podvodni lovci in potapljači MORAMO imeti s seboj.
* Več o preventivni akciji si preberite tu … 

1

 

15. 6. 2008 incident v Fiesi:

Sicer pa navtike, ki vozijo slalom med bojami in znajo pokazati sredinec na opozorila, srečujemo tudi v Fiesi, v našem potapljaškem otroškem vrtcu, kjer se začetniki šele učijo potapljanja:

1 2 mala-IMG_2492[1]_2393 mala-IMG_2493[1]_2394

(fotografije so bile posnete 15.6.2008 v Fiesi).

Vpogled v glavno knjigo vpisnika morskih čolnov …